Fitness instruktor OKJ

Képzési időpont és helyszínek

A képzés időtartama: 200 óra, kb. 6 hónap

Elméleti képzés: ANOBSS Kft. 1149 Budapest, Pósa Lajos utca 3.

Gyakorlati képzés: Peak Gym Aréna (1087 Budapest, Kerepesi út (Aréna Pláza))

Peak Gym Aréna

6 hónap, ami megváltoztat és elindítja karriered!

Országos Képzési Jegyzék száma: 51 813 03

Mindenhonnan az szól, hogy az egészséges életmód mindennél fontosabb. Miközben nincs elég szakember, aki segítsen, megmutassa, hogyan éljünk tudatosan, egészségesen. Lassan szinte minden településen nyílik egy wellness szálloda, edzőközpont, ami bár helyet tud biztosítani a sportoláshoz, de olyan instruktort nem, aki segít helyesen elvégezni a gyakorlatokat.

A fitness instruktor, mint szakma egyre keresettebb, ami nem csak azt jelenti, hogy jól megfizetik, hanem azt is, hogy képes biztos egzisztenciát teremteni annak, aki elkötelezetten, szekértelemmel csinálja. Tanuld meg, hogyan lehet edzésterveket készíteni egy másik ember fittségének feltérképezése után és tudd meg, hogyan tudod motiválni arra, hogy végig is vigye a tervet saját egészsége érdekében! Érdekesen hangzik ugye? Olvass tovább!

Mit csinál pontosan egy fitness-wellnes instrukor?

A fitness instruktor a fitness és wellness klubok edzőtermi részlegében teremedzőként tevékenykedik. Felügyeli a különböző erőfejlesztő és kardio gépeken végzett edzéseket, szükség esetén edzéstervet készít, vagy tanácsot ad az edzésprogram összeállításához.

A fitness instruktor OKJ-képzés pont neked való, ha

 • Trendi és keresett szakmát szeretnél.
 • Szívesen foglalkozol emberekkel.
 • Fontos neked az egészséges életmód.
 • Átlagon felül akarsz keresni.

Betölthető munkakörök:

 • Fitness instruktor
 • Teremedző

A Fitness instruktor szakképesítés megszerzése után még tovább fejlesztheted a szaktudásodat, és újabb, szakképesítést szerezhetsz az alábbi területeken nálunk:

Ízelítő a tematikából:

A fitness foglalkozások mesterfogásain, a széleskörű elméleti és gyakorlati háttérismereteken kívül számos kapcsolódó terület is a képzés része. A résztvevők mindent megtudhatnak arról, hogy

 • Hogyan tudod kliensed testalkati és fittségi állapotát meghatározni?
 • Hogy tudsz összerakni kliensednek reális edzéstervet?
 • Hogyan tudod szakszerűen felügyelni az edzésprogramok végrehajtását?
 • Hogyan tudsz baleset esetén elsősegélyt nyújtani?

A képzések magas színvonalának biztosítása érdekében csakis szakmailag kiváló, tapasztalt oktatókkal dolgozunk.

Hasznos információk

A képzés időtartama: Összes óraszám 200 óra, az elméleti órák száma 80 óra (40%), a gyakorlati órák száma 120 óra (60%). A képzések kéthetente, hétvégén szombat-vasárnapi napokon (9:00-kb.16.00) kerülnek megtartásra.

Sikeres vizsgáidat az alábbi bizonyítványokkal igazoljuk:

A képzés moduljai:

 • Egészségügy és elsősegélynyújtás 72 óra (ebből 36 óra elmélet, 36 óra gyakorlat)
 • Edzéselmélet és gimnasztika 72 óra (ebből 36 óra elmélet, 36 óra gyakorlat)
 • Fitness termi kondicionálás 56 óra (ebből 8 óra elmélet, 48 óra gyakorlat)

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei: A képzés megkezdéséhez érettségi, foglalkoztatás-egészségügyi orvosi igazolás szükséges. A szakmai vizsgára bocsátás feltétele a tananyagegységek utáni modulzáró vizsgák eredményes letétele és a megengedett hiányzás mértékének betartása. Bizonyítványát az veheti át, aki sikeresen leteszi a komplex szakmai vizsgát.

A szakképesítés államilag elismert. Képzési nyilvántartásba vételi száma: E-001530/2016/A003 A végzettség hivatalos megnevezése: Fitness instruktor.

Ár részletfizetés esetén

Havi 40.000 Ft-tól

   

   

  A tanfolyam indul: 2019. február 9.

  PÓTbeiratkozás: 2019. március 8-ig.

  Kedvezmény az első 2 jelentkezőnek: 35.000 Ft!

  Képzés időtartama: 200 óra (elmélet: 80 óra, gyakorlat: 120 óra)

  Modulok:

  • Egészségügy és elsősegélynyújtás
  • Edzéselmélet és gimnasztika
  • Fitnesztermi kondicionálás

  A tanfolyam teljes ára:

    egyösszegű befizetés esetén részletfizetés esetén
  az első 5 jelentkezőnek: 190.000Ft 205.000Ft
  tandíj (normál díj): 225.000Ft 240.000Ft

  Részletfizetés esetén a fizetési ütemezés:

  1. részlet: 40.000 Ft a jelentkezést követően 2. részlet: 40.000 Ft 3. részlet: 40.000 Ft 4. részlet: 40.000 Ft 5. részlet: 45.000 Ft (az első 5 jelentkezőnek) / 80.000 Ft (normál ár esetén)

  Vizsgadíj: 46.000 Ft

  Ajándék jegyzet csomaggal!

  Bankszámlaszámunk: OTP  11715007-21359000

   

   

Jelentkezem!

Jelentkezz most!

14 + 15 =

Ők fognak tanítani

Miért mellettünk döntöttél? Munka mellett ez volt a legideálisabb időben és árban egyaránt. Mit vártál az iskolától? Megtanuljam az elméleti hátterét mindannak, amit képviselek, szeretném elmélyíteni a tudásomat a saját tapasztalataim útján, hogy később hitelesen adhassam át. Megkapod, amit vártál? Maximálisan, még talán többet is. Minden információt megkapunk, ami ahhoz szükséges, hogy kiváló szakemberekké válhassunk. Nincs tudásféltés, nincs felesleges rivalizálás, egymást segítjük, támogatjuk diákok egymás között, és a tanár-diák viszonyban is.

Benke Zsuzsanna

Fitness/Wellness Instruktor képzés tanulója

Miért mellettünk döntöttél? Mert a 2 éves képzés alkalmával a fitness- wellness instruktor szakmán kívül aqua tréner ismereteket is szerezhetek. A képzési rendszer kialakításánál nagy gondot fordítottak mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatásra, ezzel garantálva azt, hogy sikeres vizsga letétele után leendő vendégeimnek az órák levezetése mellett a felmerülő kérdésekre is maximálisan kielégítő választ tudjk adni. Számomra ez mindenképp szimpatikusabb egy fél éves gyorstalpalónál. Mit vártál az iskolától? Szakirányú elméleti és gyakorlati felkészítést. Megkapod, amit vártál? Sokkal többet annál! Őszintén szólva könnyebbre számítottam. 😊 Nagyon részletes, alapos a felkészítés.

Maruzs Eszter

Fitness/Wellness Instruktor képzés tanulója